De 1500 meter

De 1500 meter

De afsluiting van de tienkamp is voor elke atleet een lijdensweg. ,,Dit is geen feestje’’, zegt Rody over de ‘rot-afstand’ van drieëneenhalve ronde over de atletiekbaan. ,,En je moet alles geven, want elke tien seconden is 100 punten. Qua punten is dit mijn minste onderdeel.’’ Rody loopt de ‘mijl’ momenteel in ongeveer 4 minuten en 50 seconden. ,,Twintig seconden sneller en ik kan dit onderdeel winnen. Maar dat is niet makkelijk. Het is een enorme verzuringsslag. Gelukkig ben ik wel in staat om me vast te bijten in dit onderdeel. Ik kan me richten op tegenstanders en weet voor de start ongeveer wel wat ik moet lopen om nog een bepaalde klassering te kunnen halen. In het begin van de race probeer je krachten te sparen en mee te gaan in de slipstream van een tegenstander.’’

Na een kleine 5 minuten hardlopen is de tienkamp voorbij en stort Rody ter aarde. Kapot, maar hopelijk tevreden! Hoe dan ook: ,,’s Avonds eten we als beloning na twee dagen hard werken uitgebreid Chinees!’’

Alle onderdelen